13 december Grondwettelijk Hof – 13 décembre Court Constitutionelle

Op 13 december om 15.00 u staat er een ‘audientie’ gepland bij het Grondwettelijk Hof.
Onze vier advocaten: Meesters Tulkens, Bourtembourg, Uytendaele en Lettelier zullen allen, vanuit een verschillende invalshoek, de psychotherapiewetgeving ‘De Block’ in vraag stellen. Na het voorgaande arrest van het Grondwettelijk Hof, waarin art. 11 en 12 werden vernietigd, denken onze advocaten een reële kans te maken.
Argumenten die ze zullen aanhalen zijn: de wet is niet compatibel met de huidige psychotherapie werking in ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen; de wetgeving en de onduidelijkheid hebben bij privé academies (ondanks hun associatie met een Hogeschool) tot inkomstenverliezen geleden; valt psychotherapie wel onder de ‘gezondheidszorgberoepen’ of eerder onder ‘hulp en ondersteuning aan personen’ want dan wordt het gemeenschapsmaterie en geen federale aangelegenheid, geneesheren mogen zonder opleiding psychotherapeutische verrichtingen stellen…  Stof genoeg om tot een ‘pittig’ debat te komen.

De ABP-BVP en haar Platform Psychotherapie volgen het voor u op. Blijf ook ons volgen!

Philippe Vrancken